Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 112
  1. #1
    Developer
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Münster(Westf.), Germany
    Posts
    3,128

    Server Rules on Request (2.2.2.0 - 2015-03-031)

    Description

    Server Rules on Request provides an in-game command which allowes the players to request the server rules. You define the text to be displayed in the plugin settings. The in-game command is also registered with the BasicInGameInfo plugin and can be requested by using the help command of that plugin.

    The option for a welcome message is 1:1 conversion.
    It is left in for compatibility reasons and will be droped in a later version. You may test if it fits your needs but I advice you to use for example the onSpawn message of my Admin Announcer & onSpawn Message plugin.

    The method here is a bit unsecure because if a player does not spawn during the time period you set with the delay he does not see the message.


    Note
    This plugin checks for admin status.
    A user is an admin if his playername can be matched against a procon account name and this account has any privilege. The smallest possible privilege is to be able to login to the layer.

    If a player is detected as admin (see above) using the rules command with the global command scope the output is send to all users.

    Installation Instructions

    Please refer to the download section down below.

    Configuration

    The settings should be self explaining.
    Data done in the abandoned plugin should be noticed and used by this plugin automatically.

    With 2.1.0.0 the plugin is able to respond to a request of a dedicated rule. To support your users it is a good idea to
    prefix your rules with numbers like
    Please follow our rules:
    [1] the admin has the last word
    [2] no cheats / hacks
    [3] no baserape
    [4] no killing for vehicles
    If you use a first line like in the example above set the "Ignore first line" to Yes. If a user requests rule number 3 he will get the one prefixed with [3] otherwise it would be rule number [2].

    Technical Support

    If you experience any issues with this plugin, please report here.

    Changelog

    2.2.2.0 (2015-03-031)
    • added Battlefield Hardline compatibility


    2.2.1.0 (2014-01-03)
    • fixed yell display time for BF4


    2.2.0.0 (2012-06-18)
    • added option to trigger rules by using Procon chat tab
    • added keyword for chat tab trigger. Default: !show_rules
    • fixed no delay between rules using say. Yell needs to wait until display time is over.


    2.1.0.0 (2012-05-22)
    • fixed check for admin, now an account needs the privilege to access the remote layer if nothing else is defined
    • added option to catch and use privilege value of an existing procon account
    • added plugin action output to event tab for loging who has requested the rules for whom
    • added ability to request only one rule


    2.0.0.0 (2012-05-06)
    • Plugin released.
    • nearly 1:1 conversion of RulesOnRequest by Lorax74 because the original plugin seems to be abandoned in support
    • rules command is now included in the list of commands viewable by using help provided by the BasicInGameInfo plugin
    • changed plugin structure to use the up to date plugin api
    • made yell option BF3 compatible


    Download <<<--- click to download
    You can use the package tab on the Procon start page.
    Please have patience. Sometimes an update of the packages page takes a while.

    To-Do
    - nothing to do. or wait for feedback

    Greets
    Phil.
    Last edited by Phil_K; 31-03-2015 at 07:33.

  2. #2
    installed will let you know how it goes.

    thank you

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Virginia
    Posts
    58
    Funny, I just downloaded the old plugin the other day and was reading up on it and never turned it on, I will download this version and give it a try, thank you!

  4. #4
    How would we add this to a layer server?

    Thanks

  5. #5
    Developer
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Münster(Westf.), Germany
    Posts
    3,128
    Hi.

    Quote Originally Posted by Dudenell View Post
    How would we add this to a layer server?
    You can try installing via the package system.
    It should work if you follow these steps:
    1. connect the client procon to the layer host but stay on the start page
    2. select the plugin to be installed
    3. hit the install button
    4. you should see the info that your client and the layer is downloading the plugin
    5. after downloading and preparing as successful you have to restart your client and the layer server!


    To do so it is necessary that the plugin isn't installed on the client already. If it is delete its xml file from the packages folder. Procon detects on those files which plugins are installed.

    The remote triggered install on the layer may also fail if your layer provider has set different rights on the files / folders of the layer. In that case you may ask your hoster to install that plugin or you can try using the ftp access your hoster may provide. Using ftp upload you have to place the files in the plugins folder of the zip to their related folders on your layer installation.

    Don't forget to restart the Procon layer host. Uploaded plugins are only recognized and compiled for use on a procon start.

    Greets
    Phil.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Virginia
    Posts
    58
    Hi Phil,

    We ran the plugin and tested it out, I was wondering if I was doing something wrong because when I do a @rules it shows in chat but everyone can see the rules, is it possible to just show for that player or squad? Or using !rules make a difference? I am an admin, maybe the pubs can't use @rules but can use !rules? ....Help! Thanks again...!

  7. #7
    Developer
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Münster(Westf.), Germany
    Posts
    3,128
    Hi.

    I think you mixed something up.

    The plugin is pretty simple and because of that everyone can use every response scope represented by the different prefixes. But remember the plugins description the only response scope prefixes used are the one for global and private responses.

    If an admin uses the rules command with the global prefix ( !rules ) the output of the rules done by the plugin will be seen by everyone on the server.

    If an admin uses the rules command with the private prefix ( @rules ) the output of the rules done by the plugin will only be seen by the admin who has issued that command.

    If a normal player uses the rules command with the global prefix ( !rules ) the output of the rules done by the plugin will only be seen by the player who issued that command.

    Actually there is a small bug with the check of permissions.
    The description says for the plugin a player is admin if he has the right to login to the layer. Actually that is not the case. For this plugin a player is admin and can send the rules to all players if his player name matches a procon account name even if he has no Rcon or local rights assigned.

    I will change that in the next version and give you the option to set the level of permissions which a user should have to be able to send the rules to all players.

    Greets
    Phil.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Virginia
    Posts
    58
    Thanks Phil for your response, I turned the plugin back on and I tried @rules and I just get ADMIN: and that's it; just blank and yes I have text in the array, I have restarted the plugin with the same results and I have also tried !rules and I get nothing at all....I guess I am doing something wrong...but dont know what....

  9. #9
    Developer
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Münster(Westf.), Germany
    Posts
    3,128
    Hi.

    But you do enter the commands in game using one of the chats (global, team, squad)?
    This plugin can not be triggered by commands you enter via Procons chat tab, you have to be ingame.

    If you did that already make sure you have only one plugin running which uses "rules" as command key word.
    You may want to try if it works if you disable all other plugins except this one and maybe the basicIngameInfo
    plugin.

    Greets
    Phil.

  10. #10
    My plugin keeps going missing from my ProCon Console. The plugin is uploaded into the "/Plugins/BF3" but it only showed up once in my Procon console, after that, I havent been able to see it again. Is this a known thing, and how can i fix it? I have tried to delete it and re-upload it, it doesnt make any difference.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •